På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nederman Holding
Nederman föreslår Johan Menckel som ny ordförande, Anna Kinberg Batra ny styrelseledamot (Finwire)

2022-01-17 10:15

Miljöteknikbolaget Nedermans valberedning föreslår inför årsstämman 2022 att Johan Menckel väljs till ny styrelseordförande och att Anna Kinberg Batra väljs till ny styrelseledamot. Nuvarande ordförande Johan Hjertonsson, som är vd i Latour, har avböjt omval. Det framgår av ett pressmeddelande.

Johan Menckel har varit styrelseledamot sedan 2016. Han är idag investeringschef på Latour och har tidigare varit för för Gränges. Vidare är han styrelseledamot i bolagen Saab och Securitas samt styrelseordförande i Bemsiq och i Nord-Lock International.

Anna Kinberg Batra är idag investerare och senior rådgivare i frågor kring hållbar omställning, framtida energisystem och teknologiska innovationer. Hon har tidigare varit partiledare för Moderaterna och är styrelseordförande i Soltech Energy och Svensk Solenergi samt styrelseledamot i Castellum, Cinis Fertilizer, Polarium och Swedish Space Corporation.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Nederman Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -