På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AVTECH
SOUTHWEST ACCEPTERAT AVTALSOPTION VÄRT 16-21 MLN KR (Direkt)

2022-01-17 18:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Avtech, som utvecklar tjänster för digitala flygtrafikledningssystem, meddelar att Southwest Airlines har formellt accepterat optionen om övergång till ett 17-månaders kommersiellt serviceavtal, som ingår i det tidigare kommunicerade utvärderingsperiodsavtalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet har ett startdatum den 1 februari 2022 och ett förväntat värde i intervallet 16–21 miljoner kronor, beroende på dollarkurs. Detta inkluderar både Aventus Descent- och Aventus Enroute Winds-tjänsterna, och ersätter därmed den enskilda befintliga Aventus Descent-prissättningen, skriver Avtech.

Tjänsten är redan driftsatt och i användning av alla Southwests flygplan.

"Baserat på analys av testresultaten för utvärderingsperioden förväntas tjänsten förbättra beräkningen av bränsle och tid ombord under varje flygning samtidigt som de årliga CO2-utsläppen minskas", heter det.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Avtech Sweden B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -