Nytt rekordår för Nordic Growth Market - kraftigt ökad handelsomsättning 2021 (Finwire)

2022-01-04 10:36

År 2021 blev ett nytt rekordår för handelsplatsen Nordic Growth Market. Börsoperatören ökade såväl antalet bolag som omsättning.

Under året ökade antalet listade bolag med 22 procent och de tre mest handlade bolagen var Fortnox, Metacon och Quickbit. Totalt för NGM överskred handelsomsättningen 108 miljarder kronor, vilket innebär en ökning med 52 procent jämfört med 2020. Segmentet NGM Nordic SME ökade med 102 procent, enligt ett pressmeddelande. Omsättningen för ETP ökade med 43 procent.

”2021 var ett år präglat av mycket hög aktivitet. Det är glädjande att vi fortsätter att kraftigt öka omsättningen både på handeln i våra listade bolag och börshandlade produkter. Vi ökade antalet noterade bolag med 22 procent och har under året utvecklat vårt erbjudande med lansering av parallellnotering i Tyskland och den nya innovativa NGM PepMarket där Investment AB Spiltan var det första bolaget att listas. Att fler bolag och emittenter väljer NGM är ett resultat av att vi kontinuerligt utvecklar vårt erbjudande för att bli den bästa och mest innovativa partnern”, säger Magdalena Hartman, vd Nordic Growth Market.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -