EMBRACER
KURS RIKTAD EMISSION 87 KR, TILLFÖRS 6 MDR KR (Direkt)

2021-12-16 06:28

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Embracer har, i enlighet med vad som offentliggjordes på onsdagskvällen, genomfört en nyemission om 69 miljoner nya B-aktier riktad till svenska och internationella institutionella investerare.

Teckningskursen i nyemissionen är 87 kronor per B-aktie och har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och Embracer erhåller en bruttolikvid om cirka 6 miljarder kronor från nyemissionen.

Det framgår av ett pressmeddelande under natten till torsdagen.

Investerare i nyemissionen var bland annat Alecta, AMF, Didner & Gerge Fonder, Fonder för SEB Investment Management, Handelsbanken Fonder, Odin Fonder, Skandia, Swedbank Robur och TIN Fonder samt andra renommerade investerare.

Embracer avser att använda nettolikviden från nyemissionen för att finansiera betalningen av köpeskillingen för förvärvet av Asmodee som offentliggjordes på ondagen.

"Likviden, tillsammans med övrig finansiering och den genom nyemissionen förbättrade kapitalstrukturen, kommer även möjliggöra att bolaget kan fortsätta sin framgångsrika förvärvsstrategi genom att komplettera den befintliga verksamheten genom att addera nya spelutgivare, utvecklingsstudior eller andra tillgångar", skriver Embracer.

Genomförandet av nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 6,4 procent av antalet aktier och cirka 4,1 procent av antalet röster i Embracer.

I samband med nyemissionen har bolaget åtagit sig att, med vissa undantag, inte emittera ytterligare aktier under en period av 90 kalenderdagar efter likviddatum. Därtill har Lars Wingefors AB gått med på att, med vissa undantag, inte sälja några aktier i Embracer Group under en period om 180 kalenderdagar efter likviddatum för nyemissionen.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -