Checkin.com Group
Checkin.com förvärvar estniskt teknikbolag för 4,15 miljoner euro - planerar även riktad nyemission (Finwire)

2021-12-15 17:45

Teknikbolaget Checkin.com förvärvar det estniska teknikbolaget Datacorp som är specialiserade inom utveckling av AI-mjukvara för bildanalys baserad på neurala nätverksalgoritmer, datorseende och maskininlärning. Prislappen är totalt 4,15 miljoner euro, varav 52 procent betalas med aktier och resten med likvida medel.

- Datacorp-teamet har verklig spetskompetens inom detta komplexa tekniska område och den AI-teknik de har börjat bygga är briljant. Vi strävar alltid efter att ligga långt fram i vår produktutveckling, och har identifierat deras kunskap och teknik som en viktig byggsten i vår utveckling av framtidens checkin-lösningar. Tekniken är också ett väldigt fint komplement till den teknik GetID utvecklat, och kommer stärka vår mjukvara även på kort och medellång sikt, kommenterar Kristoffer Cassel, vd och medgrundare på Checkin.com Group.

Efter slutförandet av affären, som väntas vara i januari 2022, kommer samtliga nyckelpersoner i Datacorp tillsammans äga cirka 1,3 procent av aktierna i Checkin.

Under tredje kvartalet i år hade Datacorp en omsättning på 1,2 miljoner kronor.

Checkin.com meddelar också att man avser att göra en riktad nyemission av upp emot 900 000 aktier. Carnegie och Erik Penser Bank är anlitade för att undersöka förutsättningarna för den riktade nyemissionen som kommer att ske genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Kapitalet från emissionen ska användas för att dels finansiera det kontanta vederlaget för förvärvet av Datacorp, dels finansiera annan förvärvad verksamhet samt för investeringar i förvärvade verksamheters fortsatta tillväxt.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Checkin.com Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -