På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KINDRED
DANSK SPELMYNDIGHET AVSER INGA YTTERLIGARE ÅTGÄRDER (Direkt)

2021-12-13 16:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den danska spelmyndigheten har inte för avsikt att vidta ytterligare åtgärder mot Kindred givet att bolaget informerar den danska myndighet som hanterar penningtvätt om händelserna inom utsatt tid.

"Den danska spelmyndigheten har inte för avsikt att vidta några ytterligare åtgärder i fallet, men om Unibet inte följer ordern inom utsatt tid kan de straffas med en avgift", uppger Spillemyndighetens talesperson i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

Den danska spelmyndigheten utdelade på måndagen en reprimand till Kindred för att bolaget tidigare brutit mot bestämmelser rörande arbete mot att förhindra penningtvätt. Spelmyndigheten har även ålagt bolaget att inom två veckor informera den myndighet som hanterar penningtvättsfrågor.

"Under det senaste året har vi uppdaterat policys och arbetssätt för att ytterligare förbättra vårt AML (anti money laundring) arbete. Vi vidtar nödvändiga åtgärder för att säkerställa att vi följer AML-regler och upprätthåller vår höga standard för konsumentskydd. Kindred samarbetar fullt ut med den danska spelmyndigheten", skriver Kindreds presschef Maria-Angel Dupont i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt och uppger vidare att bolaget "absolut" har för avsikt att svara inom utsatt tid.

Bakgrunden till den utdelade reprimanden är att en kund till Unibet i Danmark danska bolag tillåtits göra insättningar på 1,4 miljoner danska kronor mellan åren 2016-2018 utan att Unibet bekräftat att pengarna inte kommer från kriminell aktivitet. I december 2018 bad Unibet spelaren redogöra för var pengarna hade kommit ifrån, vilket visade att denne spelade för mer än vad som kunde finansieras via inkomst. Unibet uppges dock ha låtit spelaren sätta in ytterligare 1,8 miljoner dollar under 2019 fram till april 2020 då kontot stängdes.

Kindreds aktie vek ned efter att nyheten om den danska reprimanden och var vid klockan 16.20 på måndagen ned 2,4 procent.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -