På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Arden xFund ökade 4,32 procent i november - investerat i investmentbolag (Finwire)

2021-12-13 12:03

Fonden Arden xFund (tidigare Plain Capital ArdenX) steg 4,32 procent i november. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Anders R Hjorth.

Inledningsvis skriver förvaltaren att marknaden rekylerade i slutet av månaden på grund av den nya virusmutationen Omikron. Utöver en ökad volatilitet på grund av viruset belyser förvaltaren de kvarstående problemen med en stigande inflation, energibrist, leveransstörningar och brist på arbetskraft.

Långa räntor var relativt oförändrade under månaden medan korta räntor steg.

"Riksbankens budskap under månaden var att det är först under slutet av 2024 som de ser en räntehöjning och kommer inte att öka sin balansräkning under 2022. Ränteläget och en positiv förväntad ekonomisk tillväxt bör ge ett visst stöd för aktier", skriver förvaltaren.

Gällande fondens aktivitet skriver förvaltaren att man under november sålde Logitech,
Activision Blizzard, MTG, Gfinity och Frontier Developments. Samtidigt köpte man investmentbolagen KKR & Co, VNV Global, Aker Horizons och Investor.

De främsta bidragsgivarna till avkastningen under månaden var Synsam, Nvidia och Nexon. I den negativa vågskålen fanns Frontier Developments, Logitech och Gfinity.

Vid utgången av månaden hade fonden en aktieexponering på 85 procent och kassa på 15 procent.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Nvidia, Sony och Microsoft med portföljvikterna 8,49, 6,33 respektive 5,50 procent.

Arden xFund, % november, 2021
Fond MM, förändring i procent 4,32

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Arden xFund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -