Proethos Fond belyser portföljsektorer med bäst avkastning (Finwire)

2021-12-08 11:23

I den senaste månatliga uppdateringen från Proethos lyfter förvaltaren Magnus Alfredsson bland annat upp de sektorer som genererat den bästa avkastningen sedan fondens start. Dessa sektorer är solkraft, elbilar och smarta energilösningar. Vissa av innehaven inom dessa sektorer har stigit över 1000 procent på 4 år även om vägen dit varit volatil, menar förvaltaren.

"Många av de som investerar i Proethos fond gör det för att det känns rätt – de gör ett aktivt val och ställningstagande. Men det finns en ökning i antalet som investerar för att de tror att det är just inom förnybar energi, elektrifiering av fordon, alternativ till kött osv. som vi kommer att se den bästa tillväxten de kommande 10 åren", skriver Alfredsson.

De största innehaven i fondens portfölj var vid månadsskiftet West Holdings, Nibe och Vestas med portföljvikter om 6,60, 6,06 respektive 5,77 procent.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Proethos Fond - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -