På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
RESEAKTIER I TOPP, APPLE STÄRKTES, S&P 500 +0,3% (Direkt)

2021-12-08 22:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna avslutade onsdagen högre, efter en handelsdag som bjudit på relativt små indexrörelser. Reseaktier återfanns bland vinnarna efter fortsatt minskad oro för den nya covid-varianten samtidigt som Apple steg efter ett domstolsbeslut.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent till 35.745 samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 0,6 procent till 15.787. S&P 500 stärktes 0,3 procent till 4.701, motsvarande en uppgång om 0,3 procent sedan Stockholmsbörsens stängning.

Antalet lediga jobb i USA steg till rekordhöga 11,033 miljoner i oktober från reviderade 10,602 miljoner månaden före. Förväntningarna låg på 10,438 miljoner enligt Trading Economics konsensusprognos.

Räntorna på statsobligationer steg på onsdagen, liksom dagen före, och tioåringen var upp 4 punkter till 1,52 procent.

"Vår uppfattning är att 2022 blir året för en fullständig global återhämtning, ett slut på pandemin samt en återgång till normala ekonomiska förhållanden", uppgav JPMorgans chefsstrateg Marko Kolanovic i en analys på onsdagen.

"Av dessa skäl förblir vi positiva till aktier, råvaror och tillväxtmarknader, och negativa till obligationer," tillade han.

På onsdagen aviserade läkemedelsbolaget Pfizer och dess partner Biontech att inledande resultat visar på att tre doser av bolagens covid-19 vaccin hjälper till att neutralisera omikron-varianten av viruset. Beskedet gav stöd åt reseaktier, som under den senaste tiden pressats av rädsla för ökad virusspridning.

Kryssningsbolagen Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean och Carnival var alla upp över 5 procent. Flygbolagen United Airlines och American Airlines var upp 4,2 respektive 1,9 procent. Resebokningstjänsterna Booking och Expedia stärktes båda omkring 3 procent.

En appellationsdomstol i USA beslutade på onsdagen att avvakta med verkställandet av en dom gällande villkoren i Apples appbutik, som annars skulle ha börjat gälla den 9 december. Apple-aktien stärktes 2,3 procent.

Charge Point backade i stället nära 4 procent. Elbilsladdnätverket hade en större förlust än väntat i det gångna kvartalet, medan försäljningen låg något över förväntningarna liksom prognosen för innevarande kvarta

Graf: S&P 500 onsdagen den 8 december

Källa: Infront

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Apple Inc - I dag

{point.key}

Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Pfizer - I dag

{point.key}

Royal Caribbean Cruise... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -