På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

GETINGE
INGÅR FÖRLIKNINGSAVTAL FÖR NÄTIMPLANTAT I USA (NY2) (Direkt)

2021-12-08 19:42

(Tillägg: sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Getinges dotterbolag Atrium Medical har ingått ett förlikningsavtal med kärandenas huvudombud för den federala rättsprocessen gällande kirurgiska nätimplantat i USA. Bolaget reserverar samtidigt ytterligare 600 miljoner kronor, för att täcka förlikningen utöver de hittills uppkomna rättegångskostnaderna.

Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Getinge aviserade i oktober 2018 att reserveringar om 1,8 miljarder kronor görs för att täcka förväntade kostnader för skadeståndskrav gällande kirurgiska nätimplantat i USA.

Bolaget spår att onsdagens förlikning blir slutgiltig och att betalning kommer att göras under första halvåret 2022, enligt pressmeddelandet.

"Jag är nöjd att vi kan lägga detta bakom oss och därmed fokusera fullt ut på vår verksamhet och att leverera på vår strategi", kommenterar bolagets vd Mattias Perjos i pressmeddelandet.

"Det finns för närvarande cirka 3.200 käranden i den konsoliderade federala multidistriktsprocessen och förlikningen syftar till att maximera deltagandet av de allra flesta anspråken som har framställts fram till den 30 november 2021", skriver Getinge vidare.

Förlikningsbeloppet kommer att finansieras med tillgängliga medel och reserveringen kommer att redovisas som en jämförelsestörande post och påverka rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2021, enligt pressmeddelandet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Getinge B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -