På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ASTRA ZENECA
FÅTT NÖDANVÄNDNINGSGODKÄNNANDE FÖR EVUSHELD (Direkt)

2021-12-08 22:28

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolaget Astra Zenecas antikroppskombination Evusheld har fått nödanvändningsgodkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, för förebyggande av symptomatisk covid-19.

Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Evusheld, som tidigare gått under namnet AZD7442, ska användas som preventiv behandling för vuxna och ungdomar med måttlig till allvarlig immunförsämring på grund av ett medicinskt tillstånd eller immunsuppressiva mediciner och som kanske inte få ett adekvat immunsvar mot covid-19-vaccination, skriver Astra Zeneca i pressmeddelandet.

Bolaget kommer förse den amerikanska regeringen med 700.000 doser av Evusheld och den amerikanska regeringen har indikerat planer på att distribuera dessa doser till stater och territorier utan kostnad och på pro rata-basis, framgår i pressmeddelandet.

Astra Zeneca ansökte om nödanvändningsgodkännande, EUA, för Evusheld i oktober 2021.

Evusheld är en långtidsverkande antikroppskombination, så kallad Laab. Astra Zeneca meddelade i augusti 2021 data från Provent-studien som visade att AZD7442 minskade risken att utveckla symptomatisk covid-19 med 77 procent jämfört med placebo.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -