Apple/Tesla-leverantör planerar att bygga fabriker i Europa och Nordamerika - Nikkei Asia (Finwire)

2021-12-08 13:15

Taiwanesiska Delta Electronics, som är underleverantör till Apple och Tesla, planerar att bygga fabriker i Europa och Nordamerika för att kapitalisera på efterfrågan på lokal produktion av elbilar. Det skriver Nikkei Asia.

Först kommer Delta att utöka kapaciteten vid sin befintliga fabrik i Slovakien samtidigt som man utvärderar platser för nya fabriker i Nordamerika.

"En kortare och lokal försörjningskedja för elbilsindustrin är ostoppbar och håller på att hända", säger James Tang, som är vice vd för Delta Electronics, i samband med ett industriforum i Taipei. "Frågan är inte om vi kommer att bygga nya fabriker (i väst), utan hur många vi ska bygga."

Kommentaren kommer när teknikbolag som Apple och Huawei och iPhone-underleverantörerna Foxconn och Pegatron kämpar för att få fotfäste i den växande elbilsindustrin.

Nikkei Asia skriver också att stora ekonomier som USA och i Europa arbetar för att stärka den lokala försörjningskedjans motståndskraft mitt i coronapandemin som lett till brister på halvledare som påverkat tillverkare av allt från smarta telefoner till bilar.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -