SKANSKA
SIKTAR PÅ FASTIGHETSPORTFÖLJ OM 12-18 MDR KR (NY) (Direkt)

2021-12-07 15:34

(Tillägg: stycken sju och åtta)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Skanskas nya affärsområde förvaltningsfastigheter, som bolaget presenterade i slutet av förra veckan, innebär att bolaget har möjlighet att ta del av värdepotential som tidigare missats då bolaget "sålt för tidigt".

Det sade Claes Larsson, ansvarig för Skanskas kontors- och bostadsutveckling, vid tisdagens kapitalmarknadsdag.

Skanska siktar på en portfölj i storleksordningen 12-18 miljarder kronor vilket motsvarar omkring 250.000-350.000 kvadratmeter.

En långsiktig och bredare närvaro på nyckelmarknader kommer leda till stärkta relationer med kunder under nyttjandet av fastigheterna.

"Genom lägre och mer varaktiga relationer med kunder kan vi eventuellt hjälpa dem med expansion eller renovering. Kanske kan vi jobba med dem på andra marknader tack vare den relation vi skapat", sade Claes Larsson.

I samband med att bolaget meddelade avsikten att starta det nya affärsområdet angavs att ambitionen är att etablera en långsiktig porföljd med högkvalitativa tillgångar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Skanska vill inte ge någon prognos för hur lång tid det kommer ta att uppnå en portfölj om 12-18 miljarder, men noterar att det kommer att ta några år.

"Det här är en långsiktig strategisk inriktning. Vi har guidat den här ambitionen mellan 12-18 miljarder kronor för att ge en bild av vad vi siktar på. Det är ingen absolut gräns, det kommer ta några år och vi kommer att jobba hårt för att växa portföljen över tid", sade vd Anders Danielsson under kapitalmarknadsdagens frågestund.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Skanska B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -