På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
WARREN FORTSÄTTER PRESSA POWELL OM HANDELSETIK - WSJ (Direkt)

2021-12-07 16:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-senatorn Elizabeth Warren fortsätter att pressa Federal Reserve om information om centralbanksledningens handel i finansiella instrument, och hon vill ha en formell hearing om de nya etiska regler som har antagits av Federal Reserve.

Det rapporterar Wall Street Journal (WSJ).

I ett brev till Fed-chefen Jerome Powell på tisdagen skriver senatorn att Fed senast till på måndag ska lämna en komplett redogörelse för all handel för Fed-företrädare som har tjänstgjort från början av förra året till nu. Hon vill också ta del av all korrespondens mellan Feds etiska avdelning och Fed-företrädarna från början av förra året till nu.

"En snabb överlämning av den efterfrågade informationen är avgörande för att kongressen och allmänheten ska kunna utvärdera all handel i individuella aktier av Fed-företrädare, i vilken omfattning Fed-företrädare blev varnade om riskerna med deras handel och huruvida de planer du annonserade för att förändra Feds etiska praxis är tillräckliga för att förhindra framtida finansiella intressekonflikter", skrev Elizabeth Warren i brevet till Jerome Powell.

"Fortsatta förseningar med att leverera denna information skulle dock bygga på oron om Feds brist på transparens och ditt åtagande om att seriöst och till fullo adressera Feds brustna etiska kultur", fortsatte hon.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -