På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EMBRACER
ANALYTIKERESTIMAT UNDER BOLAGETS PROGNOS KOMMANDE ÅR (Direkt)

2021-12-07 16:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analytikerna har höjt sina estimat för Embracers operativa rörelseresultat de kommande två åren som en följd av de prognoser gamingbolaget lämnade i sin senaste rapport. Men nya konsensussiffror från Infront visar att estimaten i snitt pekar på en lägre vinst än vad Embracer själv spår.

I Embracers senaste rapport saknades den tidigare guidning bolaget brukar ge marknaden, det vill säga värdet av färdigställda spel under kommande kvartal. I stället gavs prognoser för operativt rörelseresultat för innevarande år och de två efterföljande.

För verksamhetsåret 2022/2023 spådde Embracer ett operativt rörelseresultat på 7,0-8,5 miljarder kronor, ett intervall som ger ett snitt på 7,75 miljarder. Enligt Infronts färska samanställning av åtta estimat räknar analytikerna med ett utfall på knappt 7,6 miljarder.

För 2023/2024 ligger Embracers prognos på 7,5-10,0 miljarder kronor, ett snitt på 8,75 miljarder. Här ligger konsensus nu på drygt 8,4 miljarder.

Den prognos som Embracer lämnade för det operativa rörelseresultatet innevarande verksamhetsår, som sträcker sig till och med mars 2022, var klart lägre än vad marknaden räknat med och ledde till sänkta estimat. Enligt Infronts sammanställning har analytikerna i snitt nu landat i ett konsensus på strax under 4,5 miljarder kronor, vilket också är i linje med snittet i Embracers prognosintervall om 4,3-4,7 miljarder.

Hur Embracer löpande ska följa upp sina prognoser med upprepningar alternativt justeringar är oklart. Nyhetsbyrån Direkt har ställt just den frågan men inte fått något konkret svar. Nuvarande prognoser tar av naturliga skäl inte hänsyn till förvärv som ännu inte gjorts, men fler bolagsköp är att vänta.

"De senaste 12 månaderna har vi gjort 37 förvärv och vi förväntar oss ungefär samma antal transaktioner de kommande 12 månaderna", skrev Embracer i sin rapport i mitten av november.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -