På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BICO Group
Bicos koncernbolag Cytena tecknar avtal i Kina värt 10 miljoner dollar (Finwire)

2021-12-07 16:44

Bioteknikbolaget Bico meddelar att Cytena, ett av Bicos koncernbolag, har tecknat ett tvåårigt avtal med Applitech Pharmaceutical Equipment Technology för att distribuera sina enheter för encellsisolering i Kina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet är värt mer än 10 miljoner dollar kommer att innebära att nästan 100 av bolagets enheter för encellsisolering bland annat UP.SIGHT distribueras på världens näst största life science-marknad.

Affären främjar Bicos biokonvergensagenda genom att påskynda utvecklingen av nästa generations behandlingar inklusive genterapier, biosimilarer och monoklonala antikroppar.

"Life science-marknaden i Kina är en av de mest imponerande i världen och vi är glada över den här affären som kommer kunna hjälpa forskare att påskynda deras arbete med att rädda liv", säger Erik Gatenholm, vd och medgrundare av Bico. "Applitech är den perfekta partnern för att hjälpa oss att öka vår marknadsandel i denna avgörande tid."

Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

BICO Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -