Affärsvärlden säger pass för noteringsaktuella Norva24 (Finwire)

2021-12-07 15:04

När norska Norva24 gör en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm är det säkerligen den höga värderingen för serieförvärvare som lockat hit bolaget. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen. Aktien kommer börja handlas den 9 december.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om storaffärer inför noteringen, Norva24 har under 2020 genomfört förvärv av sex enskilda företag och hittills under 2021 har sju bolag förvärvats.

"Troligen är bolaget så stabilt som ledningen hävdar och vill det sig väl finns en del organisk återhämtning kvar i Norge och (särskilt) Danmark. Så chansen till okej vinsttillväxt finns kortsiktigt. Det är också lockade med låg konkurrens på bolagets förvärvsmarknad. Men de stora insiderförsäljningarna inspirerar inte och vi tycker expansionsomfånget med fokus på Tyskland förhöjer riskerna. Detta plus en redan hög värdering gör att Norva24 inte är en favorit för Affärsvärlden. Vi passar på nyintroduktionen men vill inte direkt avråda den som tror att haussen kring förvärvsbolag kan bestå", skriver tidningen i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -