AEGIRBIO
UPPFATTAR ATT BOLAGET FÖLJER ALLA BÖRSREGLER - SO (Direkt)

2021-12-07 15:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Diagnostikbolaget Aegirbio presenterade under tisdagen preliminära indikationer om att bolagets covid-19 test Viraspec kan upptäcka omikron SARS-Cov varianten.

Redan på måndagen den 6 december fanns informationen dock att tillgå på den sociala plattformen Linkedin, i en text undertecknad av Bradley Messmer, forskningschef vid Aegirbio.

"Vi uppfattar att vi följer alla regler och det är den enda kommentar jag kommer att ge i dag", säger Aegirbios styrelseordförande Anders Ingvarsson till Nyhetsbyrån Direkt i samband med att Direkt konfronterar Anders Ingvarsson med uppgifter om att informationen ska ha funnits tillgänglig på sociala medier före offentliggörandet.

Enligt Nasdaq Stockholms börsregler säger huvudregeln att insynsinformation ska meddelas i enlighet med artikel 17 i MAR (Market Abuse Regulation). Detta sker vanligtvis genom pressmeddelanden, enligt ett bestämt format.

Bolagen på Nasdaq Stockholms marknadsplatser ska enligt börsreglerna "försäkra sig om att alla marknadsaktörer har simultan tillgång till insynsinformation". Insynsinformation ska därför behandlas konfidentiellt innan dess offentliggörande.

På måndagen den 6 december steg Aegirbio efter lunchtid för att sedan avsluta handeln upp 13 procent till 37:95 kronor. På tisdagen steg kursen i Aegirbio återigen efter att informationen om omikron-varianten och bolagets covid-19 test släppts i ett pressmeddelande. På tisdagseftermiddagen hade Aegirbio stigit med nästan 7 procent till 40:50 kronor.

Aegirbios kursutvecklingen 6-7 december 2021

Källa: Infront

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


AegirBio - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -