På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MGI GROUP
VD FÖRTEGEN OM NÄSTA STEG I EG7, MER INFO SENARE (Direkt)

2021-12-06 08:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Media and Games Invest (MGI) anser att Enad Global 7 (EG7) har en stark portfölj av spelbolag. Men vilka konkreta planer som finns nu när MGI köpt 8 procent av aktierna i EG7 och därmed blivit den näst största ägaren är för tidigt att säga.

Det uppger MGI:s vd Remco Westermann i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Ni har nu vad ni betecknar som en strategisk position i EG7. Varför?

"Vi har fått många frågor kring det här, vilket är logiskt. Vissa tror att vi börjat spekulera med våra pengar men så är absolut inte fallet. Att vi ser det som en strategisk placering innebär att vi vill uppnå något med det här", säger vd:n och fortsätter:

"Det har varit många negativa kommentarer kring EG7, vilket jag delvis förstår. Men tittar vi lite djupare in i bolaget så har EG7 förvärvat riktigt bra tillgångar och det är tillgångar i en kategori som vi tycker mycket om".

Remco Westermann nämner bland annat EG7:s förvärv av den amerikanska spelutvecklaren Daybreak med sin portfölj av MMO-spel (Massively Multiplayer Online) och köpet av spelförläggaren Innova.

"Det är en liten marknad och vi känner till dessa bolag. Det kan till och med vara så att vi tittat på några av dem i vår egen M&A-process. Det pratas lite i marknaden att EG7 betalat ganska mycket för dessa tillgångar och i vissa fall kan det kanske varit så och i slutänden har det inte gått som de väntat sig om man tittar på deras kursutveckling", säger han.

Remco Westermann pekar på att MGI har en lite annorlunda filosofi när det gäller att driva verksamheten än vad EG7 har. Utan att jämföra specifikt med EG7 pekar han på styrkor i MGI:s verksamhet så som att förvärv integreras så mycket som möjligt, att fokuset på organisk tillväxt är stort och att arbetet med användarförvärv identifierats som mycket viktigt.

"Vi har också stor erfarenhet av att porta spel till andra plattformar, något vi inte ser så mycket hos många andra spelbolag", säger vd:n.

Du beskriver de stora skillnaderna i hur verksamheten bedrivs hos MGI och EG7, men ändå har ni köpt 8 procent av bolaget. Så är slutsatsen att ni köpt in er i EG7 för att på något sätt hjälpa bolaget på sin fortsatta resa?

"Nu kommer vi in på saker som jag inte kan prata om just nu", säger Remco Westermann och hänvisar till de förhållningsregler han fått från MGI:s jurister.

Ni köper aktier i ett bolag som inte driver sin verksamhet som ni tycker en verksamhet ska drivas. Så det måste väl finnas fler logiska steg i den här processen?

"Du drar en bra slutsats, men jag kan inte säga mer".

När kommer du kunna berätta mer?

"Jag förmodar att vi kommer kunna berätta lite mer om några månader".

MGI:s officiella hållning är att även om bolaget skulle kunna se en potential i ett framtida samarbete med EG7, finns det inga sådana diskussioner i nuläget.

Aktieposten i EG7 kostade er ungefär 270 miljoner kronor. Vore det inte bättre att använda pengarna i den egna verksamheten för exempelvis andra förvärv?

"Vi gör förvärv, vi har gjort fem stycken i år redan. Vi har en bra kassa, runt 200 miljoner euro i Q3, och vi tittar på förvärvsmöjligheter hela tiden", säger Remco Westermann.

MGI betalade i snitt 38 kronor per aktie för sitt intåg i EG7 och i ett pressmeddelande på torsdagen skrev MGI att EG7 i dagsläget är undervärderat. För stunden handlas EG7-aktien till ungefär 28 kronor och som högst noterades den i slutet av 2020 till cirka 130 kronor.

MGI:s aktie föll 8 procent på torsdagen i förra veckan när ni flaggade för ert innehav i EG7. Vad säger du till de som inte gillar att ni blir ägare i EG7?

"Hela marknaden var ner på torsdagen så det är inte helt rättvist att titta på de 8 procenten. Men vi skickade ut ett ganska kort pressmeddelande som kan ha lett till en del frågor och osäkerhet och det är aldrig bra. Jag kan bara säga att jag är här för att driva MGI framåt, att göra bolaget framgångsrikt och för att växa och öka vinsten", säger Remco Westermann.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Media and Games Invest - I dag

{point.key}

Enad Global 7 - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -