SKANSKA
BILDAR NY VERKSAMHETSGREN FÖRVALTNINGSFASTIGHETER (Direkt)

2021-12-03 07:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Skanska har slutfört en genomgripande strategisk process och introducerar en ny verksamhetsgren, Förvaltningsfastigheter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"För att ta tillvara värdeskapandet och det stabila kassaflöde som genereras av de fastigheter som utvecklats av Kommersiell fastighetsutveckling kommer vi att lansera den nya verksamhetsgrenen Förvaltningsfastigheter. Ambitionen är att etablera en långsiktig portfölj med högkvalitativa tillgångar i Stockholm, Göteborg och Malmö", skriver Skanskas vd Anders Danielsson i pressmeddelandet.

När en fastighet identifierats som lämplig avyttras den internt till marknadsvärde av verksamhetsgrenen Kommersiell fastighetsutveckling till Förvaltningsfastigheter. Försäljningen medför att det värde som skapats redovisas i Kommersiell fastighetsutveckling. Alla transaktionspriser kommer att värderas av tredje part och de interna försäljningarna kommer att meddelas externt. I den nya verksamhetsgrenen kommer fastigheter att redovisas till marknadsvärde.

Den nya verksamhetsgrenen kommer rapporteras externt med egen resultaträkning samt nyckeltal. Finansiellt mål för Förvaltningsfastigheter är att ha en avkastning på sysselsatt kapital om minst 6 procent.

Skanska håller kapitalmarknadsdag den 7 december.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Skanska B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -