ASSA ABLOY
HHI-FÖRVÄRVET VÄNTAS SLUTFÖRAS SENARE ÄN PROGNOS (Direkt)

2021-12-03 06:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den regulatoriska processen för låsföretaget Assa Abloys förvärv av Hardware and Home Improvement-divisionen (HHI) inom det USA-noterade bolaget Spectrum Brands pågår fortfarande och väntas slutföras senare än den förra prognosen.

Det framgår av ett pressmeddelande från Assa Abloy.

Den regulatoriska processen förväntades ursprungligen vara klar under det fjärde kvartalet 2021, men förväntas nu slutföras under 2022, uppges det.

Den 8 september offentliggjorde Assa Abloy att låsbolaget hade tecknat bindande avtal om att förvärva HHI-divisionen inom Spectrum Brands för en köpeskilling om 4,3 miljarder dollar på skuldfri basis.

"Förvärvet av HHI blir ett utmärkt tillskott till Assa Abloy. Jag ser fram emot att välkomna HHI och alla dess medarbetare till Assa Abloy när förvärvet har slutförts", säger Assa Abloys vd Nico Delvaux.

HHI är en leverantör av säkerhetsprodukter, VVS-utrustning och dörrbeslag för det nordamerikanska bostadssegmentet, med ett diversifierat produkterbjudande av lås, kranar/blandare och dörrbeslag.

Divisionen har en portfölj av produkter, inklusive patenterad Smartkey-teknologi och elektroniska samt smarta och biometriska lås. Huvudvarumärken inkluderar Kwikset, Baldwin, Weiser, Pfister och National Hardware.

HHI har huvudkontor i Lake Forest, Kalifornien och har cirka 7.500 medarbetare globalt. Bolaget har tillverkning i USA, Mexiko, Taiwan, Kina och Filippinerna.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


ASSA ABLOY B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -