TIN Ny Teknik minskade 0,8 procent i november - ankarinvesterare i Lemonsoft (Finwire)

2021-12-02 12:13

Fonden TIN Ny Teknik minskade 0,8 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Carl Armfelt och Erik Sprinchorn.

Inledningsvis förklarar förvaltarna att november startade starkt, men att utvecklingen mattades av under andra halvan av månaden på grund av oro för Omikron - den nya mutationen av coronaviruset. Vidare förklaras att teknikaktier globalt under året utvecklats bättre än i norden, men att den fortsatta vinstökningen hos nordiska teknikbolag ingjuter trygghet - med attraktiva värderingar som följd.

Under perioden agerade fonden ankarinvesterare i det finländska mjukvaruföretaget Lemonsoft.

”Bolaget har en tydlig huvudägare i Rite Ventures och erbjuder affärssystem (ERP) till framför allt mindre bolag och med särskild stark position bland tillverkande företag”, skriver förvaltarna

Gällande utvecklingen för enskilda innehav stack Embracer, Roblox och Surgical Science ut och bidrog positivt till avkastningen. I den negativa vågskålen återfanns Evolution, Sinch och Meltwater.

Tin Ny Tekniks största segment var i slutet av månaden mjukvara, hälsa och digitala varumärken med exponeringar om 39, 26 respektive 21 procent.

Största innehav var Embracer, Surgical Science och Evolution med portföljvikter om 6,4, 5,2 respektive 4,9 procent.

TIN Ny Teknik, % november, 2021
Fond MM, förändring i procent -0,8
Index MM, förändring i procent 1,5

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

TIN Ny Teknik A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -