Swedencare
Swedencare siktar på 4 miljarder i omsättning 2026 med ebitda-marginal på minst 30 procent (Finwire)

2021-12-02 13:05

Styrelsen i djurhälsobolaget Swedencare har fastställt nya finansiella mål för 2026. Målen ersätter de finansiella mål som kommunicerades den 18 februari i år, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Swedencare siktar på att omsättningen under 2026 ska nå 4 miljarder kronor med ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar (ebitda) om lägst 30 procent.

“Swedencare har fortsatt ett starkt momentum med en snabbt växande marknad och en pipeline med potentiella förvärv. Efter våra förvärv det senaste året ligger vi tre år före vår tidigare plan varför det känns rätt att nu höja målsättningen väsentligt. Målen vi satt är utmanande men möjliga att nå”, säger styrelseordförande Per Malmström.

Swedencare har gjort sju förvärv de senaste 18 månaderna och marknadsförutsättningarna, med hög organisk tillväxt och möjligheter till förvärv, beskrivs vara fortsatt mycket goda.

Bolaget uppger vidare att man ser att synergieffekter och större kundavtal med start under 2022 väntas påverka både omsättning och rörelsemarginaler positivt.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Swedencare - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -