Sverige kan relativt snart tvingas införa nya restriktioner, behöver ha beredskap - Hallengren (uppdatering) (Finwire)

2021-12-02 08:36

(uppdatering två sista stycken)

Sverige kan tvingas att införa nya restriktioner till följd av smittspridning av coronapandemin och behöver ha en beredskap. Det säger socialminister Lena Hallengren på en pressträff med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

- Vi kan relativt snart bli tvungna att införa nya restriktioner, säger socialministern. Hon uppger också att smittspridningen är på lägre nivåer än vad landet har haft tidigare.

Tegmark Wisell uppgav att det kan handla om åtgärder i vissa delar av Sverige. Hon uppger vidare att det fortsatt är för många ovaccinerade.

- Om smittspridningen fortsätter i den takt som vi har sett nu så gör jag bedömningen att vi kan behöva införa vissa nya åtgärder redan i nästa vecka, säger Tegmark Wisell.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör betonade också att eventuella åtgärder måste vara proportionerliga. Generaldirektören uppger att man just nu har fokus på deltavarianten. Fokus ligger också på att minimera smittspridning. Den nya varianten omikron ändrar inte vilka typer av åtgärder man kan tänka sig att sätta in då sjukdomen är fortsatt likvärdig, enligt Tegmark Wisell. Hon betonar också att vaccinationer är bästa skyddet och att Sverige står i en bra situation.

- Vi ser inte att det blir diametralt andra åtgärder, säger hon.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -