SPAGO NANOMEDICAL
SPAGOPIX PRIMÄRT OBJEKT FÖR EV PARTNER - VD (Direkt)

2021-12-02 13:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-bolaget Spago Nanomedical kommer primärt att fokusera på kontrastmedelskandidaten Spagopix vid MR-behandlingar för tumördiagnostik i bolagets arbete som ska leda fram till ett eventuellt partnerskapsavtal.

"Spagopix är naturligtvis det primära objektet i den här processen, men det är precis som du säger att vissa av de här bolagen som kan vara intresserade av det här fältet kan mycket väl också vara intresserade av Tumorad. Nu tror jag att Tumorad är i ett litet för tidigt skede för att kunna tilldra sig den typen av uppmärksamhet. Men det är i och för sig också så att vi är öppna för alla möjligheter på det här området", sade Spago Nanomedicals vd Mats Hansen under frågestunden av torsdagens presentation vid Erik Pensers Life Science-dag.

Läkemedelskandidaten Tumorad utvecklas som en ny typ av radionuklidterapi för behandling av cancer, där tumörer strålas lokalt inuti kroppen. I november i år meddelade Spago Nanomedical att de ingått ett avtal med kontraktsforskningsbolaget Cmed Group för utvecklingen av den första kliniska studien med Tumorad.

Under frågestunden fick även Mats Hansen besvara på hur de ser på konkurrensen mot Spagopix. Inom MR-diagnostik är dagens befintliga kontrastmedel inte tillräckligt bra för tumördiagnostik enligt Mats Hansen. I ett bredare perspektiv nämner däremot Spagos vd andra bildtekniker och specifikt då positronemissionstomografi (PET). Han påtalar då att PET-tekniken är mycket dyrare än bilddiagnostisering MR-teknologin.

"Vi tror att det finns behov för ett tumörselektivt MR-kontrastmedel i dag och att det kommer att stå sig väldigt bra i den flora av andra typer av tekniker som det finns på marknaden", säger Mats Hansen.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Spago Nanomedical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -