Randviken Fastigheter
Randviken Fastigheter fullföljer förvärv, har genomfört riktad nyemission (Finwire)

2021-12-02 07:31

Fastighetsbolaget Randviken meddelar att de fullföljer avsiktsförklaringar och förvärvar fastigheter till ett värde om 2 776 miljoner kronor samt emitterar aktier till Landia till ett värde om 96,3 miljoner kronor. Bolaget meddelar också att de har genomfört den tidigare aviserade riktade nyemissionen på cirka 800 miljoner kronor.

Randviken har också ingått ett avtal med Nordea Bank och Swedbank avseende skuldfinansiering om totalt cirka 2 300 miljoner kronor med anledning av transaktionerna.

Resterande del av köpeskillingen kommer att erläggas med medel från den riktade kontantemissionen som genomförts på onsdagen samt genom en planerad apportemission till Landia. Tillträde av transaktionerna beräknas ske under december 2021.

Gällande den riktade nyemissionen fastställdes priset till 69 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt med 5,2 procent mot gårdagens stängning. Emissionen tillför bolaget cirka 800 miljoner kronor före emissionskostnader, varav cirka 52 miljoner är villkorad av en extra bolagsstämmas efterföljande godkännande.

Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -