På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Premium Snacks Nordic
Penser justerar ner motiverat värde för Premium Snacks (Finwire)

2021-12-02 11:25

Erik Penser Bank justerar ner sitt motiverade värde för chipstillverkaren Premium Snacks till 12,50-13,50 kronor per aktie (13-14). Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

I det tredje kvartalet växte segmentet Gårdschips med 32 procent jämfört med samma period i fjol, medan den förväntade återhämtningen för Exotic Snacks uteblev när den sjönk med 13 procent.

"En fortsatt stark tillväxt för Gårdschips, ökad exportförsäljning samt nya produktlanseringar tror vi kommer ge en god utveckling framöver. Vi tror också på en återhämtning och normalisering för lösviktsförsäljningen", skriver Penser.

Emellertid identifierar banken risker i leveransstörningar, ökade priser på råvaror och logistik, oro för covid-19 samt ett förlorat kontrakt med ICA:s centrallager.

Banken landar i en nedjustering av sina försäljningsprognoser för helåret men räknar med en återhämtning nästa år. Dock ser man en rabatt om nästan 60 procent mot jämförelsebolag.

Premium Snacks handlas idag ner drygt 4 procent till 11,70 kronor per aktie.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Premium Snacks - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -