POLITIK
BORGERLIG REGERING ELLER FORTSATT KAOS – BUSCH (KD) (Direkt)

2021-12-02 14:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ett land behöver ett pålitligt ledarskap och de rödgröna behöver några år i opposition för att reda ut sina problem.

Det sade Ebba Busch, Kristdemokraternas partiledare, i sitt jultal på fredagen.

Hon sade att nästa år blir väldigt betydelsefullt eftersom det då går att "välja väg för vårt land och våga tro på morgondagen".

"I praktiken står i inför en situation där det endast existerar ett funktionellt regeringsalternativ... Svenska folket har att välja mellan en borgerlig regering eller ett fortsatt regeringskaos", enligt Ebba Busch.

Hon sade att pandemin har inneburit svåra prövningar samtidigt som problemen i landet vuxit sig starkare.

"Det är fortsatt svårt att ta in att det är Sverige som beskrivs när man ser statistiken och har följt händelserna de senaste åren", sade hon.

Hon exemplifierade med att Sverige har näst flest dödsskjutningar i Europa, en så ineffektiv sjukvård att trots att vi betalar mer än genomsnittet för vården har minst antal vårdplatser i Europa, ligger i botten av EU:s arbetslöshetsliga och upplever "skenande elpriser på grund av misskött statlig energipolitik".

"Och som har haft tre statsministeromröstningar på sex månader", sade Ebba Busch.

Hon hyllade Danmarks arbete med att knäcka de kriminella gängen, "där utgick man från en samhällsanalys" till skillnad från i Sverige där punkt efter punkt förhandlades bort av en oenig regering.

Tiden har lagts på att hålla ihop det egna regeringsunderlaget, inte det som är bäst för landet och på att lösa problem, enligt partiledaren.

Ebba Busch sade att Moderaterna och Kristdemokraterna visat att de "står redo att erbjuda en politik med fokus på landets bästa".

"Vi kommer att göra allt vi kan för att bygga ett Sverige som man kan lita på", sade hon.

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -