ONCOZENGE
ALLA DÖRRAR ÖPPNA I UTVECKLINGEN AV BOLAGET - VD (Direkt)

2021-12-02 10:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Oncozenge utvecklar Bupizenge för behandling av oral mukosit och står inför en fas 3-studie.

"Jag håller alla dörrar öppna - alltifrån att hitta en licenspartner eller en köpare av bolaget redan kanske nästa år, till att ta produkten hela vägen till marknaden och själva kommersialisera den - i vissa regioner helt själv och i andra regioner via distributörer", säger vd Paul de Potocki under sin presentation på torsdagen vid Erik Pensers Life Science-dag.

Paul de Potocki bedömer att det krävs "någonstans mellan 100-150 patienter för godkännande på den europeiska marknaden".

Oncozenge kommer innan en fas 3-studie att genomföra en toxikologistudie. Innan studiedesignen i fas 3 fastställs väntar Oncozenge svar från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA kring deras syn på hur många patienter som krävs för ett godkännande samt tankar om studieutformningen i övrigt.

Med vad Paul de Potocki bedömer som "blygsamma antaganden" ser bolaget en möjlig toppförsäljning på över 200 miljoner dollar i USA och Europa för Bupizenge vid behandling av oral mukosit. För andra regioner och indikationer finns det enligt bolaget en potential på 20-100 miljoner dollar. Antagandena grundar sig på data från Lifesci Capital 2018.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


OncoZenge - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -