På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NVIDIA
KONKURRENSMYNDIGHET VILL BLOCKERA ARM-FÖRVÄRV (R) (Direkt)

2021-12-02 23:01

(Rättelse: ingressen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska konkurrensmyndigheten, Federal Trade Commission (FTC), har lämnat in en stämningsansökan mot chiptillverkaren Nvidia för att blockera förvärvet av brittiska Arm. Ett genomförande av affären uppges skada konkurrensbilden på halvledarmarknaden.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till ett pressmeddelande från FTC.

"Det föreslagna vertikala förvärvet skulle ge ett av de största chipföretagen kontroll över den datorteknik och design som konkurrerande företag förlitar sig på för att utveckla sina egna konkurrerande chip", skrev FTC i ett pressmeddelande.

Nvidias avsikt att köpa Arm för 40 miljarder dollar offentliggjordes i oktober i fjol, men affären har ännu inte gått erforderlig granskning i den brittiska regeringen.

I augusti rapporterade Bloomberg News att även brittiska myndigheter lutar åt att blockera affären. Oliver Dowden, minister ansvarig för digitala frågor, begärde då en rapport från landets konkurrensmyndighet, CMA.

Även EU-företrädare har kritiserat affären och menat att de eftergifter som gjorts inte går tillräckligt långt för att hantera potentiell skada för konkurrenter.

Ludvig Lundgren +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


NVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -