Next Games
Next Games drar tillbaka helårsprognos för 2021 efter uppskjutna investeringar (Finwire)

2021-12-02 11:01

Mobilspelsbolaget Next Games drar tillbaka sin prognos för 2021 som presenterades i februari, enligt ett pressmeddelande.

Anledningen är att bolaget har tagit ett strategiskt beslut att skjuta upp vissa planerade och betydande marknadsföringsinvesteringar för spelet Stranger Things: Puzzle Tales tills att säsong 4 av den populära serien Stranger Things, som spelet är baserat på, släpps. Detta väntas ske någon under 2022.

"Next Games har sunda ekonomiska skäl att skjuta upp investeringarna eftersom avkastningen förväntas vara högre vid den tidpunkten, på grund av både förväntad högre genomsnittlig intäkt per daglig aktiv användare (ARPDAU) och lägre effektiv kostnad per installation (eCPI)", skriver bolaget.

Vidare genomför Next Games flera avtals- och partnerskapsförhandlingar, av vilka några kan ha ekonomisk inverkan för räkenskapsåret 2021. Det är dock osäkert om sådana förhandlingar kommer att slutföras under fjärde kvartalet 2021. Med anledning av osäkerheten går bolaget inte ut med någon ny prognos för helåret.

De tidigare utsikterna för helåret var att intäkterna skulle växa till minst 40 miljoner euro och att man skulle uppnå en lönsam tillväxt med ett positivt ebitda.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -