LIVIHOP
TAPPAT 35% AV KUNDER, KONTROLLBALANSRÄKNING (OMS) (Direkt)

2021-12-02 06:23

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vård- och omsorgsbolaget Livihop, som den 26 oktober fick sin rekonstruktionsansökan beviljad hos Stockholms tingsrätt, uppger att bolaget tappat cirka 35 procent av det totala antalet kunder i samband med rekonstruktionen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Likviditetsmässigt innebär ett kundtapp att en nästintill motsvarande kostnadspost upphör i samband med att intäkten förloras", uppger bolaget.

Vidare har bolaget styrelse beslutat att upprätta kontrollbalansräkning eftersom värdet på dotterbolagsandelarna, vilka utgör en betydande andel av de totala tillgångarna, behöver omvärderas, enligt pressmeddelandet.

Bolaget uppger samtidigt att fördjupade diskussioner pågår med en spekulant gällande överlåtelse av aktiemajoriteten i bolaget till en ny huvudägare.

Livihops aktie har varit handelsstoppad sedan 22 oktober och bolaget ansökte den 25 oktober om rekonstruktion. Rekonstruktionsansökan kom kort efter beslutet från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att återkalla bolagets tillstånd för att bedriva tillståndspliktig verksamhet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -