Goldman Sachs India Equity Portfolio minskade 3,32 procent i oktober - Infosys största innehav (Finwire)

2021-12-02 08:48

Fonden Goldman Sachs India Equity Portfolio OC Acc minskade 3,32 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 2,70 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 37,19 procent och är därmed bättre än index som har ökat 34,84 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Hiren Dasani.

Inledningsvis skriver förvaltaren att den indiska centralbanken under oktober lämnade sin räntenivå oförändrad, och gav prognoser kring inflationen för året - där de spår en inflationstakt på runt 5,3 procent. Vidare noteras att Indiens handelsunderskott under månaden låg på 19,9 miljarder dollar, vilket var en nedgång från rekordet på 22,6 miljarder dollar som noterades i september.

Bästa sektorer för fondens relativa avkastning under perioden var förbrukningsvaror och verktyg. Sämst utveckling stod material- och industrisektorn för.

Gällande enskilda innehav gav övervikten i en av Indiens största privatbanker, ICICI Bank, positiv effekt. Aktien lyfte efter en stark kvartalsrapport, skriver förvaltaren. Negativ påverkan stod infrastrukturbolaget PNC Infratech för. En korrektion efter uppgången i september ger förvaltaren som förklaring bakom tappet.

Avslutningsvis skriver förvaltaren att man ser positivt på Indiska marknaden framöver och menar på att de flesta sektorer i landet har återhämtat sig efter pandemin. Förvaltaren förväntar sig fortsatt stöttande beslut från både penning- och finanspolitiken. Detta ser man som en grundbult för den fortsatta tillväxten i landet framöver.

Fondens tre största innehav i slutet av månaden var Infosys, ICICI Bank och Axis Bank med 7,7, 7,2 respektive 3,6 procent av portföljen. Störst exponering hade fonden mot finanssektorn, följt av informationsteknik samt sällanköpsvaror och -tjänster.

GS India Equity Portfolio OC Acc, % oktober, 2021
Fond MM, förändring i procent -3,32
Index MM, förändring i procent -2,70
Fond i år, förändring i procent 37,19
Index i år, förändring i procent 34,84

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -