Förvaltarbarometern backar i december men är fortsatt positiv (Finwire)

2021-12-02 07:18

Förvaltarbarometern backar fyra enheter till 61 under fjärde kvartalet, vilket innebär att den är fortsatt på positivt territorium.

Barometern bygger på svar från 23 fondförvaltare som Fondbolagens förening låtit genomföra. När det gäller hur man ser på ekonomiutsikterna i dagsläget uppger 15 förvaltare att de är positiva, medan sju bedömer att utsikterna just nu varken är positiva eller negativa. En förvaltare bedömer utsikterna att vara negativa.

Vad gäller synen på Stockholmsbörsen på ett till två år sikt är förvaltarna mer positiva. En förvaltare uppger sig vara mycket positiv och 18 positiva till börsutvecklingen, medan tre tror på varken en positiv eller negativ utveckling och bara en tror på en negativ utveckling.

”Vi tror framöver på en fortsatt positiv avkastning för Stockholmsbörsen, både på ett halvårs sikt samt på 1-2 år. Självklart kan inte multipelexpansionen fortsätta för evigt. Men många bolag har visat styrka att de kan hantera den omvärldsproblematik som råder därute, och fortsätta växa sina vinster, vilket vi även tror de bör kunna fortsätta med under 2022 samt under de kommande åren. Utifrån detta bör även aktiekurserna följa med på sikt (dock med lite volatilitet där emellan)”, resonerar Joel Backesten och Max Frydén, förvaltare på Danske Bank.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -