På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
LÄMPLIGT ATT AVSLUTA TAPERING UNDER 1KV 2022 - BOSTIC (Direkt)

2021-12-02 19:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det skulle vara lämpligt att avsluta nedtrappningen av Federal Reserves månatliga obligationsköp, tapering, i slutet av första kvartalet 2022 och därefter väntas "långsamma och stadiga" räntehöjningar.

Det sade Fed-chefen i Atlanta, Raphael Bostic, under en konferens som anordnats av Reuters, på torsdagen.

Fed-chefen uppgav samtidigt att en ihållande hög inflation, motsvarande nuvarande nivåer om 4 procent, skulle vara ett bra argument för centralbanken att höja räntan tidigare än vad som kommunicerats, och eventuellt leda till fler än en räntehöjning under 2022.

Gällande den senaste mutationen av covid-viruset kommenterade han att amerikansk ekonomi borde klara sig utan större komplikationer, så länge samhällseffekterna inte är värre än för de tidigare virusvarianterna.

"Jag tror amerikansk ekonomi kommer att växa trots nya varianter", sade han.

Vidare sade han att det finns skäl att tro att de ihållande förändringar i leveranskedjan som orsakats av pandemin kan leda till något högre inflation än tidigare.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -