Dicot
Dicots läkemedelskandidat LIB-01 visar effekt i djurstudie även vid låg dosering (Finwire)

2021-12-02 11:33

Forskningsbolaget Dicots senaste djurstudie visar att bolagets läkemedelskandidat LIB-01 har effekt även vid en låg dos samt att sju dagars duration av effekt på erektil funktion har konfirmerats. Det ger goda förutsättningar inför kommande kliniska studier på människa, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dicot genomför djurstudier i samarbete med det franska kontraktslaboratoriet Pelvipharm, där läkemedelskandidaten LIB-01:s effekt på erektil funktion testas hos både friska råttor och i djur med sjukdomsbild.

De senaste resultaten från tester på friska råttor bekräftar tidigare resultat, att effekten sitter i under en längre tid efter att doseringen avslutats. Testerna utformades för att utvärdera om lägre doser av LIB-01 har effekt och resultaten visar att även en tiondel av den tidigare testade dosen har effekt. Resultaten är viktiga ur säkerhetssynpunkt och innebär dessutom att kostnaderna för en framtida läkemedelsprodukt kan bli lägre.

Testerna utformades även för att undersöka varaktigheten av LIB-01:s effekt på erektil funktion efter administration av substansen. Den erektila responsen mättes sju dagar efter dosen, liksom i en tidigare studie, men även efter längre perioder, och jämfördes med råttor i en kontrollgrupp som endast fick placebo. Resultaten visade på effekt både efter sju dagar och längre. Dicot planerar nu att genomföra ytterligare studier kring dos och långtidseffekt för att bekräfta duration och lämplig dosering inför de första kliniska studierna på människa.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Dicot - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -