Consensus Sverige Select ökade 4,11 procent i november - fokus på innehavens rapporter (Finwire)

2021-12-02 09:28

Fonden Consensus Sverige Select steg 4,11 procent i november. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 22,45 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Anders Wright.

Inledningsvis skriver förvaltaren att även om det varit mindre rörelser på månadsbasis har det varit en volatil månad. De stora svängningarna har varit drivet av positiva och negativa bolagsspecifika händelser samt en ökad oro kopplat till nya mutationer av coronaviruset.

Under november låg fondens fokus på innehavens rapporter där bland annat Embracer och Hexatronic presenterade sina kvartalsrapporter.

Gällande Embracer skriver förvaltaren att man visade upp stabila siffror men att aktien föll på grund av förseningar gällande kommande spelsläpp.

"Vi anser inte att detta är något man ska fokusera på utan det viktiga är att man släpper bra spel, inte när dessa släpps. Det vi tar med oss är att man börjar guida för operationell EBIT framåt och vi noterar att bolagets guidning ligger betydligt högre än analytikernas estimat ett par år fram", skriver Anders Wright.

Fondens största innehav Hexatronic presenterade en stabil rapport och fortsatte sin starka utveckling med en tillväxt på 69 procent, varav 35 procent var organisk tillväxt.

"Vi tror fortsatt att bolaget kommer leverera stark organisk tillväxt kombinerat med ytterligare förvärv samt ökande marginaler. Vi fortsätter att se positivt på aktien", kommenterar förvaltaren.

Ytterligare ett innehav i form av Surgical Science levererade en väldigt stark rapport med en omsättningstillväxt på 159 procent. En stor del av detta kom från förvärvet av Symbionix som integrerades under kvartalet.

De största innehaven i fondens portfölj var vid månadsskiftet Hexatronic, Astra Zeneca och Swedencare med portföljvikter om 12,98, 8,65 respektive 8,10 procent.

Consensus Sverige Select, % november, 2021
Fond MM, förändring i procent 4,11
Fond i år, förändring i procent 22,45

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Consensus Sverige Sele... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -