Consensus Småbolag ökade 1,29 procent i november - bolagsrapporter i fokus (Finwire)

2021-12-02 09:57

Fonden Consensus Småbolag A steg 1,29 procent i november. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 22,78 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Anders Wright.

Inledningsvis skriver förvaltaren att även om det varit mindre rörelser på månadsbasis har det varit en volatil månad. De stora svängningarna har varit drivet av positiva och negativa bolagsspecifika händelser samt en ökad oro kopplat till nya mutationer av coronaviruset.

Fokuset under månaden har legat på innehavens rapporter där bland annat Awardit, Embracer och Hexatronic presenterade sina kvartalsrapporter. Gällande Hexatronic skriver förvaltaren att bolaget presenterade en stabil rapport och fortsatte utvecklas starkt där man också tagit in mer kapital för att fortsätta sin tillväxtresa.

När det gäller Awardit skriver förvaltaren att bolaget presenterade en stabil rapport.

"Aktien har stigit relativt mycket sen vi gick in via en riktad emission innan sommaren. Men framåtblickande värderingsmultiplar har ändå inte dragit iväg, drivet av stark vinstutveckling och nya större förvärv. Vi ser fortsatt positivt på aktien", skriver Anders Wright.

Det som påverkat fondens utveckling mest negativt under månaden var innehavet i Evolution där en rapport från en okänd avsändare publicerats. Anders Wright menar att kritiken i rapporten är till stor del ogrundad och man anser att nedgången i aktien är överdriven. Däremot pekar man samtidigt på att bolaget hade kunnat vara tydligare och hanterat situationen på ett bättre sätt. På lång sikt ser man fortsatt positivt på bolaget som man menar är en vinnare på en ökad reglering.

Avslutningsvis kommenterar man också Embracer som man menar presenterade stabila siffror under månaden men aktien föll på grund av förseningar gällande kommande speltitlar.

"Vi anser inte att detta är något man ska fokusera på utan det viktiga är att man släpper bra spel, inte när dessa släpps. Det vi tar med oss är att man börjar guida för operationell EBIT framåt och vi noterar att bolagets guidning ligger betydligt högre än analytikernas estimat ett par år fram", menar förvaltaren.

De största innehaven i fonden var vid månadsskiftet Hexatronic, Embracer och Swedencare med portföljvikter om 13,76, 8,14 respektive 8,02 procent.

Consensus Småbolag A, % november, 2021
Fond MM, förändring i procent 1,29
Fond i år, förändring i procent 22,78

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Consensus Småbolag A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -