På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AWARDIT
KURS I RIKTAD EMISSION 277 KR/A, TILLFÖRS 192 MLN KR (Direkt)

2021-12-02 21:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teckningskursen i den riktade emission om cirka 0,7 miljoner aktier som Awardit aviserade efter börsens stängning på onsdagen blev 277 kronor. Bolaget tillförs 192 miljoner kronor, före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen, som fastställdes genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande, motsvarar en rabatt om drygt 3 procent, jämfört med aktiens stängningskurs på torsdagen.

Emissionen uppges ha blivit "kraftigt övertecknad" och bland investerarna återfanns Cicero Fonder, Consensus Asset Management, Filip Engelbert, Jonas Nordlander, Modelio Equity och Skandia.

Bolaget avser använda likviden till att stärka den finansiella flexibiliteten för ytterligare förvärv samt amortering av en säljrevers om 1,5 miljoner euro i samband med genomförandet av förvärvet Prämie Direkt, enligt pressmeddelandet.

Emissionen medför en utspädning om cirka 8,4 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Ludvig Lundgren +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Awardit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -