AWARDIT
AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION OM 0,7 MLN AKTIER (Direkt)

2021-12-02 17:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kundlojalitetsbolaget Awardit avser genomföra en riktad nyemission av upp till cirka 692.434 aktier till svenska och internationella institutionella investerare. Bolaget har gett i uppdrag till Pareto Securities att utreda förutsättningarna för emissionen genom ett accelererat bookbuilding-förfarande där teckningskursen avses fastställas.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med aktiemarknadens stängning på torsdagen.

Awardit-aktien avslutade den ordinarie handeln vid 286 kronor. Ifall Awardit skulle emittera 692.434 aktier till den kursen, alltså utan rabatt, skulle bolaget tillföras 198 miljoner kronor i nytt kapital.

På onsdagskvällen meddelade Awardit att bolaget förvärvar den tyska sektorkollegan Prämie Direkt för 17,5 miljoner euro. Av köpeskillingen erläggs 14,5 miljoner euro kontant, 1,5 miljoner euro i form av säljarrevers och 1,5 miljoner genom apportemission.

"Bolaget avser att använda nettolikviden från den riktade nyemissionen till att stärka den finansiella flexibiliteten för ytterligare förvärv samt amortering av en säljrevers om 1,5 miljoner euro i samband med genomförandet av förvärvet av Prämie Direkt", skriver Awardit på torsdagen.

Den riktade nyemissionen avses genomföras med stöd av bemyndigande från den extra bolagstämman den 16 augusti 2021.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Awardit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -