På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Apple
Apple stödjer temporärt tullundantag för egna produktkomponenter (Finwire)

2021-12-02 09:42

Apple har lämnat in åtta så kallade ”public comments” som stödjer ett temporärt undantag från importtullar på komponenter i Apple Watch och Mac Pro, enligt amerikanska handelsrepresentantens hemsida. Det rapporterar CNBC.

Inlämningarna är ett steg framåt mot att regeringen potentiellt återinför tullundantagen på produkterna. Tullarna på importen ligger idag på 7,5 procent på Apple Watch och 25 procent på Mac Pro-komponenter. Apples produkter är föremål för tullar eftersom de importeras från Kina som USA fortfarande är i ett handelskrig med.

Samtidigt har länderna kommit överens om undantag för vissa produkter, men dessa har löpt ut under slutet av 2020 och början av detta år. USA:s handelsrepresentant uppgav i oktober att det skulle överväga att återinföra tullundantagen baserat på fall till fall, särskilt om komponenterna bara kan anskaffas från Kina.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Apple Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -