AGCM Asia Growth ökade 0,7 procent i november - Alibaba och JD.com bidrog positivt (Finwire)

2021-12-02 12:34

Fonden AGCM Asia Growth RC SEK steg 0,7 procent i november. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Gustav Rhenman.

Inledningsvis skriver förvaltaren att aktiemarknaden startade november starkt, men att utvecklingen mattades av i slutet av månaden på grund av den nya corona-mutationen Omikron.

Vidare nämns att den europeiska och amerikanska aktiemarknaden i år har presterat bättre än den asiatiska marknaden. Anledningen till detta är enligt förvaltaren inte högre vinster utan istället är det Fed och ECBs expansiva penningpolitik som drivit marknaden. Förvaltaren fortsätter med att betona att asiatiska aktier har generellt sett blivit signifikant mycket billigare med sjunkande multiplar.

Fortsättningsvis nämns Kinas vice premiärminister Liu Hes uttalande om att landets tillväxt där ministern menar att man kommer ligga över målet på sex procent det här året, med bra förutsättningar för ett starkt 2022.

Gällande enskilda bolag skriver förvaltaren att Samsung Electronics under sin investerardag i november presenterade planer på att bli världens främsta halvledarproducent år 2030.

Vidare skriver förvaltaren att världens största mobiloperatör, China Mobile, under månaden fick godkännande om notering på Shanghaibörsen. Bolaget håller för närvarande på att rulla ut det största 5G-nätverket i världen, förklarar Gustav Rhenman.

Under månaden satte e-handelsbolagen Alibaba och JD.com nya försäljningsrekord under den årliga Double 11 shopping-festivalen, som är världens största i sitt slag.

Kinesiska tillsynsmyndigheter har i ett uttalande förklarat att man påbörjat åtgärder för att öppna upp Kinas finansiella marknader för omvärlden. Det här ses som något positivt för både inhemska och internationella banker samt investerare, menar förvaltaren.

Fondens tre största innehav i slutet av månaden var Coli, Tencent och Samsung med 6,5, 6,4 respektive 6,3 procent av portföljen.

Störst exponering hade fonden mot finanssektorn med 29 procent.

AGCM Asia Growth RC SEK, % november, 2021
Fond MM, förändring i procent 0,7
Fond i år, förändring i procent 0,3

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

AGCM Asia Growth RC SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -