På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Zordix
Zordix genomför riktad nyemission på 250 miljoner - rabatten satt till 18,6 procent (Finwire)

2021-11-30 07:13

Spelutvecklingsbolaget Zordix genomför en riktad nyemission på cirka 250 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar 8,33 miljoner B-aktier till priset av 30 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på cirka 18,6 procent jämfört med den volymviktade snittkursen på måndagen.

Utspädningseffekten är cirka 23,2 procent av antalet aktier och cirka 15,4 procent av antalet röster i bolaget.

Bolaget tänker använda emissionslikviden primärt till de aviserade förvärven av USA-bolagen Maximum Games, MG Team, inklusive deras respektive dotterbolag (Maximum). Emissionslikviden ska också gå till bolagets rörelsekapital och investeringsåtagande till Maximum.

Nyemissionen är villkorad av bolagsstämmans efterföljande godkännande. En extrastämma väntas hållas i mitten av december och aktieägare som tillsammans har cirka 58 procent av antalet aktier och röster i Zordix har åtagit sig att rösta för nyemissionen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Zordix B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -