På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ZORDIX
RIKTAD NYEMISSION 250 MLN KR, KURS 30 KR/AKTIE (Direkt)

2021-11-30 06:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zordix har, i enlighet med vad som offentliggjordes strax efter börsstängning på måndagen, beslutat om en riktad nyemission av drygt 8,3 miljoner B-aktier, med en teckningskurs om 30 kronor per aktie.

Genom den riktade nyemissionen tillförs Zordix cirka 250 miljoner kronor. Emissionslikviden ska primärt användas för finansiering av förvärvet av de USA-baserade bolagen Maximum Games och MG Team, inklusive deras respektive dotterbolag, som bolaget offentliggjorde på måndagen. Emissionslikviden avses även användas till Bolagets rörelsekapital och investeringsåtagande till Maximum.

Genomförandet av den riktade nyemissionen är villkorad av bolagsstämmans efterföljande godkännande som förväntas hållas i mitten av december 2021. Aktieägare som tillsammans innehar cirka 58 procent av totalt antal aktier och röster i Zordix har åtagit sig att rösta för den riktade nyemissionen vid den extra bolagsstämman.

Ett antal svenska och internationella institutionella investerare deltog i den riktade Nyemissionen, däribland Chalex Invest, Knutsson Holdings, Nordic Cross Asset Management och Prioritet Capital.

Teckningskursen om 30 kronor per ny B-aktie fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt om cirka 18,6 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen (VWAP) den 29 november 2021 för bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market.

Den riktade nyemissionen motsvarar en utspädning om cirka 23,2 procent av antalet aktier och cirka 15,4 procent av antalet röster i bolaget. Sammantaget medför den riktade nyemissionen och emissionen av vederlagsaktierna till säljarna i förvärvet en utspädning om cirka 31,8 procent av antalet aktier och cirka 22,0 procent av antalet röster i Bolaget.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Zordix B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -