På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ZORDIX
KÖPER MAXIMUM FÖR 42 MLN USD, GÖR EMISSION (OMS) (Direkt)

2021-11-30 06:29

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zordix har ingått avtal om att förvärva det USA-baserade bolaget Maximum Games, där även MG Team inklusive bolagens respektive dotterbolag i USA, Brasilien, Storbritannien och Irland ingår. Förvärvet förväntas slutföras i december 2021.

Under 2021 förväntas bolagen generera intäkter på cirka 630 miljoner kronor och ebitda på 54 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen för förvärven uppgår till 42 miljoner dollar och avses delfinansieras genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Kursen i nyemissionen är 37:66 kronor per aktie. Zordix-aktien avslutade måndagens handel på 36:90 kronor.

Utöver den initiala ersättningen har säljarna rätt till tilläggsköpeskilling baserade på ebitda-resultat. Tilläggsköpeskilling erläggs under perioden 2022–2024 och består av en del aktier och en del likvida medel.

"Som exempel på förutsättning ett erhålla total tilläggsersättning om 260 miljoner kronor erfordras en årlig ebitda-tillväxt om ca 35 procent", skriver Zordix.

Emissionslikviden avses även användas till Zordix rörelsekapital samt för att delfinansiera bolagets investeringsåtagande till de köpta bolagen.

"Det är ett transformativt förvärv som kompletterar bolagets nuvarande verksamhet och syftar till att skala upp verksamheten, accelerera investeringar i IP-rättigheter och öka den finansiella stabiliteten", skriver Zordix och fortsätter:

"Maximum är den optimala investeringsplattformen för att förvärva och integrera ytterligare spelstudios med starka spel-communities eller unika IP:n."

Utspädning för befintliga aktieägare uppgår till cirka 14,1 procent.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Zordix B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -