På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

STORSKOGEN
KÖPER 90% AV BUDETTAN VIA SISAB MED OMS 39 MLN KR (Direkt)

2021-11-30 07:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det serieförvärvande investeringsbolaget Storskogen har ingått avtal om att förvärva 90,1 procent av aktierna i Budettan via dotterbolaget Södra Infragruppen Sverige (Sisab).

Budettan erbjuder logistiktjänster i Skåne, Småland och Blekinge och rapporterade en omsättning på 39 miljoner kronor och ebita på 7 miljoner kronor för 2020, skriver Storskogen.

Bolaget har för närvarande drygt 45 heltidsanställda. Förvärvet förväntas vara genomfört i början av första kvartalet 2022. Budettan är verksamma i Kristianstadsområdet och har för närvarande 35 bilar med en kapacitet på 30 ton och ska ses som ett tilläggsförvärv till Sisab, en företagsgrupp med bolag verksamma inom bland annat styrd borrning, transport, anläggning, fiber-, tele- och el-utbyggnad.

I Sisab ingår dotterbolagen Telarco, NDS Nordic Drilling System, LM Transport, CSAB, Miljögården och Tofta Gård.

Budettan grundades 1998 men är sedan 2013 ägt av Mikael Håkansson och Jonas Grahn, som kommer att fortsätta leda bolaget efter transaktionen.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom vertikalen Entreprenad och Infrastruktur som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Storskogen Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -