På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Schroder ISF Global Cities Real Estate ökade 4,6 procent i oktober - tyngst exponering mot USA (Finwire)

2021-11-30 10:17

Fonden Schroder ISF Global Cities Real Estate steg 4,6 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 19 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Hugo Machin och Tom Walker.

Den starka utvecklingen för fonden drevs framförallt av industri- och bostadssektorn. Bland de positiva bidragsgivarna fanns Rexford, VGP, Terreno, Camden, UDR och Deutche Wohnen.

Fonden gynnas som väntat av att ekonomier återöppnas och efterfrågan stiger. Medan den breda marknaden fokuserar på inflationsoro tror förvaltarna att fondens portfölj är väl positionerad om de senaste höjda inflationsnivåerna består längre än väntat.

Förvaltarna nämner inget om eventuella portföljförändringar.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Prologis, Equinix och Camden Property Trust med portföljvikterna 6,0, 4,9 respektive 3,9 procent. Störst geografisk exponering hade portföljen vid tidpunkten mot USA, Japan och Tyskland med portföljvikter på 59,8, 9,3 respektive 5,6 procent.

Schroder ISF Global Cities Real Estate, % oktober, 2021
Fond MM, förändring i procent 4,6
Fond i år, förändring i procent 19,0

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -