På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

PRECISE
KÖPER EAST COAST SOLUTIONS FÖR 80 MLN KR (OMS) (Direkt)

2021-11-30 06:27

(Sändes första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Precise Biometrics förvärvar den svenska leverantören av besökshanteringssystem East Coast Solutions för en köpeskilling om 80 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Efter förvärvet kommer Precise att öka sina återkommande SaaS-intäkter och sin omfattande teknologiska kunskap inom området för fysisk access. Dessutom kommer Precise att få tillgång till en omfattande och solid kundbas där Precise avser att tillvarata möjligheten till merförsäljning och ökade intäkter genom att utöka det befintliga produktutbudet med biometribaserade produkter", skriver bolaget.

Under de senaste tolv månaderna per den 30 september 2021 har East Coast Solutions haft intäkter om cirka 16,8 miljoner kronor, varav 76 procent är återkommande, samt en ebitda-marginal om 17,4 procent.

Köpet kommer att betalas med en kombination av kontanter och 7 miljoner kronor i form av 7 miljoner nyemitterade aktier. Bolaget meddelade i ett separat pressmeddelande att det gör riktad nyemission om 20 miljoner kronor. Pris och antal aktier kommer att fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Förvärvet förväntas slutföras omkring den 30 november 2021.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Precise Biometrics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -