Jupiter Dynamic Bond minskade 1,2 procent i oktober - Australien bidrog negativt (Finwire)

2021-11-30 08:55

Fonden Jupiter Dynamic Bond minskade 1,2 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 0,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,3 procent och är därmed bättre än index som har minskat 0,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Ariel Bezalel och Harry Richards.

Inledningsvis noterar förvaltarna att räntorna på statsobligationer steg under månadens tre första veckor, där den amerikanska 10 åriga statsobligationen nådde 1,7 procent - för att sedan vända ned igen, både i USA och i Europa.

Australien bidrog negativt för fondens utveckling, på grund av stigande räntor under månadens sista dagar, skriver förvaltarna. Förluster från durationer var relativt små och förvaltarna har ökat sina positioner i långa durationer, då de ser att långa räntor faller.

Vad som bidrog i positiv bemärkelse under månaden var fondens positioner i high yield och förvaltarna skriver att det utgör ungefär hälften av portföljen.

Under månaden minskade Ariel Bezalel och Harry Richards positionerna i investment grade något - och viktade fondens fördelning ännu mer mot high yield. Vid månadsskiftet var något över hälften av portföljen allokerad mot high yield.

Avslutningsvis förklarar förvaltarna att de tror på en dämpad inflation och bromsad tillväxt framöver.

I slutet av månaden hade 25,8 procent av fondens innehav kreditbetyget AAA. Störst geografisk fördelning hade Jupiter Dynamic Bond mot Nordamerika.

Jupiter Dynamic Bond, % oktober, 2021
Fond MM, förändring i procent -1,2
Index MM, förändring i procent -0,6
Fond i år, förändring i procent -0,3
Index i år, förändring i procent -0,4

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Jupiter Dynamic Bd L S... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -