Fidelity Global Technology ökade 3,6 procent i oktober - aktieval gjorde att fonden avvek från index (Finwire)

2021-11-30 10:34

Fonden Fidelity Global Technology A-Dis-EUR steg 3,6 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Hyunho Sohn.

Aktieurval inom mjukvara, halvledare och halvledarutrustning samt IT-tjänster bidrog till att fonden inte slog sitt index.

Innehavet i halvledarkoncernen Wolfspeed, tidigare känd som Cree, steg mot bakgrund av en stark resultatrapport för det första kvartalet. Positionen i Workday steg också. Företaget gynnas av återhämtningen på arbetsmarknaden. Även Alphabet gick bra efter att bolaget presenterat en stark rapport.

Bristen på exponering mot Mastercard och Paypal bidrog till den relativa avkastningen.

Fonden har en stor position i Microsoft men den är ändå lägre än allokeringen i jämförelseindex. Samtidigt presenterade mjukvarujätten en stark rapport och aktiekursen steg kraftigt vilket påverkade relativavkastningen negativt.

Fiserv var också ett sänke. Innehavet i Fidelity National Information Services (FIS) sjönk också, men den finansiella teknikleverantören har goda förutsättningar att leverera attraktiv intäktstillväxt under de närmaste åren.

Förvaltaren skriver inget om några eventuella förändringar i portföljen. Största innehaven var Microsoft, Amazon och Alphabet med andelar om 4,5, 4,4 respektive 3,6 procent av kapitalet.

Fidelity Global Technology A-Dis-EUR, % oktober, 2021
Fond MM, förändring i procent 3,6
Index MM, förändring i procent 6,8

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Fidelity Global Techno... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -